Spørg vores eksperter om alt

Udfyld formularen herunder med dine oplysninger og spørgsmål, og så vender vores eksperter retur til dig hurtigst muligt.

Se åbningstider for jul og nytår her.

EJNER HESSEL

Luk
EJNER HESSEL
Privat
Erhverv
EJNER HESSEL

Har du spørgsmål?

Find din nærmeste afdeling eller kontakt vores kundeservice.

Ejner Hessel A/S

Jyllandsvej 4

CVR nr. 58811211

Tilbage

Kontakt os

Udfyld de nødvendige felter herunder og send os din besked/spørgsmål i kommentarfeltet, og så kommer vi retur til dig hurtigst muligt.

Privat
Erhverv

Luk

FirmabilerLastbiler & trailereVarebilerVærksted & service

Har du spørgsmål?

Find din nærmeste afdeling eller kontakt vores kundeservice.

Ejner Hessel A/S

Jyllandsvej 4

CVR nr. 58811211

Tilbage

Kontakt os

Udfyld de nødvendige felter herunder og send os din besked/spørgsmål i kommentarfeltet, og så kommer vi retur til dig hurtigst muligt.

Din kurv er tom.

Ladeløsning til erhverv – hvordan er det nu liiige?

Få svar på de ofte stillede spørgsmål omkring vores ladeløsning: Hessel Power Pro. Der er mange nye begreber og ting, som du pludselig skal kende til, når du ejer en elbil. Og derfor også mange spørgsmål. Vi har prøvet at svare på de ofte stillede spørgsmål, så du er bedst muligt klædt på, når du vælger vores erhvervsløsning.

Spørgsmål vedr. opladning

Hvem betaler for strømmen?

Virksomheden får hvert kvartal den samlede regning over alle ladebokse. Både dem hos medarbejderne og på arbejdspladsen. De intelligente ladebokse aflæser hvor mange kWh, der er brugt i perioden, som bliver udregnet hvert kvartal.  

Hvordan ved medarbejderen hvor mange kWh, vedkommende lader for i måneden

Medarbejderen skal hvert kvartal opgive den gennemsnitlige kWh pris, som kan ses på regningen fra det forsyningsselskab, som medarbejderen selv har. Vi aflæser automatisk forbruget (kWh) på ladeboksen og beregner derudfra tilgodehavende.

Hvordan beregner I tilgodehavende?

Når vi kender den gennemsnitlige kWh pris, som medarbejderen har betalt for strømmen, kan vi beregne tilgodehavende.  Vi aflæser de kWh (forbruget), som er brugt på opladning af elbilen i perioden og beregner prisen på strømmen med udgangspunkt i den pris, som medarbejderen har oplyst. Regnestykket ser således ud: Din gennemsnitlige elpris (pris pr. kWh) x forbruget (antal kWh bilen har opladet) = tilgodehavende

 

Et eksempel kunne se således ud:

2,89 kr. (gns. elpris) x 2.000 kWh (3 mdr. forbrug) = 5.780 kr.

Når den aktuelle pris er udregnet, sendes en samlet faktura til virksomheden, og når virksomheden har betalt fakturaen, får medarbejderen refunderet udlægget.

Hvordan indberetter medarbejderen forbruget?

Medarbejderen vil få en SMS, når det er tid til at indberette forbruget. I SMSen er et link, som medarbejderen skal klikke på. I linket skal medarbejderen blot oplyse den gennemsnitlige pris pr. kWh, som er oplyst på elregningen.

Hvornår får medarbejderen refunderet pengene?

Efter medarbejderen har indberettet den gennemsnitlige pris pr. kWh, som vedkommende har betalt sit forsyningsselskab i perioden, kan vi udregne tilgodehavende og sende en faktura til virksomheden. Når virksomheden har betalt fakturaen, vil pengene herefter komme retur til medarbejderen indenfor maksimum to hverdage. 

Hvordan fungerer det, hvis medarbejderen har en ladeboks i forvejen?

Medarbejderen skal have en Easee Home ladeboks (den vi tilbyder) for, at I kan bruge ladeløsningen. Derfor vil vi anbefale, at medarbejderen får skiftet sin ladeboks til en Easee Home, så vi kan hjælpe med at adskille erhvervsmæssige og private ladninger samt håndtere alt det administrative.

Kan man adskille erhvervsmæssige og private ladninger?

Ja, det kan man godt. Med en låsebrik til et engangsbeløb på blot 100 kr., kan du holde dine private opladninger adskilt fra de erhvervsmæssige. På den måde betaler virksomheden kun for strømmen, når det er firmabilen, der skal lades.

Hvad sker der, hvis medarbejderen får en elbil til privat brug og gerne vil lade på ladeboksen?

Hvis en medarbejder efterfølgende får en elbil til privat brug, kan I med fordel købe en låsebrik, som kan holde opladningerne mellem privat og erhverv adskilt.

Hvad sker der, hvis en medarbejder siger op?

Det er en god idé at være afklaret med, hvad der skal ske med ladeboksen, hvis en medarbejder siger op eller bliver opsagt. I kan bl.a. vælge at få afmonteret ladeboksen hos medarbejderen og få opsat den på arbejdspladsen eller hos en anden medarbejder. Medarbejderen kan også vælge at købe ladeboksen og beholde den. Det skal være helt op til jer, hvordan I vil gøre det. Det blander vi os ikke i.

Kan man få flere ladeudtag fra samme ladeboks?

Det er desværre ikke muligt at få flere ladeudtag fra Easee Home ladeboksen, som er den vi tilbyder.

Hvem betaler for strømmen ved brug af den transportable lader?

Når den transportable lader benyttes på byggepladsen, er den formentlig sat i byggetavlen. Ejeren af grunden betaler typisk for den strøm, der bliver benyttet på byggepladsen, og vil således også betale for opladningen af bilen. Man kan med fordel lave en aftale med ejeren af byggepladsen om opladning af bilen og eventuelt afregning. I dette tilfælde kan du ikke benytte dit Hessel POWER ladekort, da laderen ikke er intelligent.

Er den transportable lader vandtæt?

Den transportable lader er naturligvis vejrbestandig jf. den kraftige konstruktion. Yderligere er den både CE og TÜV godkendt, så den skulle kunne klare det omskiftelige danske vejr.

De generelle spørgsmål

Er der slet ingen grund til at vælge en benzin eller diesel bil?

Jo, hvis du kører mange årlige kilometer og dine ture hovedsageligt er på motorvej, så vil en 100% benzin- eller dieseldrevet bil højst sandsynligt være den bedste løsning for dig. Du bør også have in mente bilens tilladte trækvægt og den deraf minimerede rækkevidde på strøm. Det skal give mening for dig og dine behov.

Ér elbiler virkelig bedre for miljøet?

Fra det tidspunkt du tager bilen i brug, så belaster din kørsel på ingen måde miljøet lige så meget, som hvis du kørte i en konventionel benzin- eller dieselbil (forudsat at bilen benyttes/køres korrekt). I hele bilens levetid har Klimarådets uafhængige eksperter konkluderet, at en elbil kun udleder halvt så meget Co2 som en konventionel dieselbil i hele sin levetid (kilde: Klimarådet).

Kan det betale sig at købe en elbil nu?

Vi er nået langt i forhold til den spæde start, men ligesom med biler der kører på benzin og diesel, så bliver elbiler altid bedre og mere økonomiske. Hvis du er usikker, så vil vi anbefale at lease en elbil, da du på denne måde kan se, hvorvidt det kan fungere i din hverdag, uden at du binder dig i form af køb.

Får jeg mere bil for pengene med en elbil?

Registreringsafgiften for elbiler er lavere end biler, der kører på konventionelt brændstof. På den måde kan man argumentere for, at man ”får mere bil for pengene”. Har du behovet til en elbil, så vil de løbende udgifter også være lavere i forhold til benzin- og/eller dieselbiler, da det er billigere at tanke strøm end brændstof.

Hvor mange penge sparer jeg om måneden ved at køre elbil ift. benzin eller diesel?

Det afhænger selvsagt af dit kørselsmønster.
Priserne generelt er meget varierende på både el og benzin i disse tider.
Hvis du skriver dig op til vores "eBespareren" (https://www.hessel.dk/erhverv/evans/ebespareren), kan vi regne det ud for dig.

Hvor langt kan jeg køre på strøm?

Det afhænger først og fremmest af bilbatteriets samlede kapacitet og effektivitet. Desuden har vejrforhold, kørselsmønster, last mv. også noget at sige i forhold til den forventede rækkevidde. Alle elbiler viser i deres instrumentpanel den forventede tilbageværende rækkevidde på strøm, så du kan altid holde dig ajour med forbrug, og hvornår det er tid til næste ladning. Mange elbiler hjælper dig også med at planlægge din rute på bedste vis i henhold til nødvendig opladning.

Kan jeg forvente, at en elbil holder den oplyste rækkevidde?

Nogle elbilers oplyste rækkevidde er testet under fuldstændige optimale køreforhold, som er meget svært for den almindelige bilist at kopiere.

Vores biler er typisk opgivet som WLTP, som er under blandet kørsel og som giver et mere realistisk billede af rækkevidden. Rækkevidden er dog påvirket af både last, kørselsmønster og temperatur.
Derfor er der flere ting, du kan gøre for at komme så tæt på den maksimale rækkevidde som muligt. Det kan vores specialister rådgive dig om til punkt og prikke.

Opladning og rækkevidde

Hvor kan jeg lade?

Du kan enten oplade derhjemme (kræver installation af wallbox/hjemmeoplader) eller du kan lade på hele Clevers ladenetværk i Danmark og udlandet. Se kort over alle Clever ladestationer her.

Hvor tit har jeg behov for at lade?

Det afhænger selvsagt af dit kørselsmønster og den samlede batterikapacitet på din bil. En god tommelfingerregel er dog, at du bør lade når du kan – ikke fordi du nødvendigvis skal, men fordi du har muligheden for det. Når du er ude ved en kunde, skal hente nogle ting på kontoret, holder på/ved byggepladsen osv.. Er der en lader, så sæt stikket i bilen og få den strøm på du kan. Bemærk desuden at opladning til og med 80% altid går hurtigere end de resterende 80-100% og du behøver ikke lade bilen fuldt op, før du bruger den igen.

Kan jeg oplade en elbil derhjemme?

Ja, det kræver blot installation af en wallbox (også kaldet hjemmeoplader). Når du køber eller leaser en elbil hos Ejner Hessel, så kan vi klare installationen af wallbox for dig, hvis du ønsker en.

Hvordan foregår en opladning derhjemme?

Du sætter blot ladekablet til både bil og wallbox, og så starter bilen opladningen med det samme, medmindre du har tidsindstillet opladningen til at starte på et senere tidspunkt.

Må jeg oplade flere biler derhjemme på min wallbox?

Ja. Hvis du er kunde hos Clever og har én ladeboks til flere biler, kan du bestille et Clever-abonnement til hver bil. Så kan de både lade på din ladeboks hjemme og ude på Clevers offentlige netværk. Du får en chip til hver bil, som skal "bippes" ind efter forbrug.

Er der nogle tips og tricks til opladning derhjemme?

Ja.

  1. Det er en god idé at lade om natten (de fleste biler kan indstilles til dette), da du på denne måde ikke bruger sikringerne i dit hus på samme tidspunkt, som du bruger ovn, tørretumbler, vaskemaskine, TV osv. Desuden vil opladning om natten være med til, at du udnytter overskudsstrøm, som er godt for miljøet.
    Clevers intelligente ladesystem vælger automatisk det bedste tidspunkt at oplade på, med mindre dette manuelt er slået fra.
  2. Hvis der er koldt udenfor, så kan du med fordel indstille din bil til at varme op 5 min. før afgang (indstilles på bilen), imens bilen stadig sidder i opladeren. På denne måde bruges energien fra opladeren til at varme bilen op i stedet for energien fra batteriet.

Hvordan foregår en opladning på en ladestation?

Du tilslutter ladekablet til bil og ladestander, registrerer din bil via din Clever ladebrik (en lille chip du blot skal ”bippe” på ladestanderen), og så starter opladningen med det samme. Har du ikke et Clever abonnement, måske fordi du ikke kører særligt mange kilometer om måneden, så kan du i stedet benytte dig af ME Charge, hvilket er et plastikkort koblet op på dit kreditkort, som så fungerer på sammen måde som Clever ladebrikken. Du betaler blot for dit løbende forbrug i stedet for et månedligt abonnement. Se en kort video omkring ME Charge her.

Må jeg oplade flere biler på ladestationer på samme abonnement?

Nej. Et abonnement er tilknyttet én bil og kan ikke benyttes på tværs af flere biler.

Er jeg garanteret plads på en ladestation?

Nej, men du kan altid tjekke hvilke ledige ladestandere, der er tilgængelige på de forskellige ladestationer via Clevers app og ladekort her.
Denne funktion findes også i mange elbiler efterhånden.

Må man gerne ”klat lade” en elbil?

Ja det tager batteriet ikke skade af, og det er mange gange hensigtsmæssigt, da du faktisk kan få mange tilgængelige ”el kilometer” ved ganske kort tids ladning, så du hurtigt er på farten igen.

Hvor lang tid tager det at lade en elbil?

Det afhænger af, hvor meget strøm du ønsker (eller har behov for) at fylde på batteriet, og hvorvidt du bruger en almindelig ladestander eller en hurtig ladestander. Som udgangspunkt kan du regne med, at du på kun 20 min. kan få de første ca. 100 km til rådighed ved opladning på en almindelig ladestation. Bruger du en hurtig ladestation, så vil du opnå de ca. 100 km endnu hurtigere. Du kan altså relativt hurtigt være på farten igen.

Hvorfor skal jeg lade på en alm. stander, hvis en hurtiglader kan få mig på farten hurtigere?

Bilens batteri har godt af at blive opladet almindeligt fra tid til anden i forhold til at forlænge levetiden, da det er belastende for batteriet kun at blive lynopladet.
Desuden er det normalt også dyrere at lade på en lynlader fremfor en almindelig lader.

Hvilke forskellige stiktyper findes der til opladning?

De mest gængse stiktyper hedder type 2 (almindelig opladning) og CCS (hurtig opladning). De fleste elbiler leveres altid med type 2 stik og i de fleste tilfælde også med CCS stik. Skulle en elbil ikke leveres med CCS stik, så kan dette som regel tilkøbes. Bemærk dog at ikke alle elektriske varebiler kan lynlade (DC-lade)

Hvad skal jeg få tiden til at gå med imens bilen lader på en ladestation?

Det vigtigste for dig som (potentielt kommende) ejer af en elbil er, at du ikke må se den ekstra ladetid (sammenlignet med tankning af almindeligt brændstof) som en udfordring eller som en begrænsning. Det handler om, at du skal integrere opladningen af din bil som en del af din hverdag. Det som den typiske ejer af en elbil gør, er at lade mens man er hos kunden, på kontoret eller om natten, når man er derhjemme.

Ladestationerne er som regel altid placeret, så du kan tilpasse din rute efter behovet. Husk at bilen ikke behøver at lade til fuld for at du kan nå din destination.

Hvorfor må jeg ikke lade min bil i en almindelig stikkontakt?

De almindelige stikkontakter i dit hus er ikke konstrueret til længerevarende høje belastninger, hvilket du vil udsætte dem for ved opladning af en elbil (Sikkerhedsstyrelsen i Danmark siger max. 6 AMP i 2 timer). Du bør derfor sørge for at få lavet en sikker installation med en ladeboks, der kan klare de mange timers opladning af elbilen. Så kan du nemlig trygt lade bilen i løbet af natten og vågne op til et fuldt batteri.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg løber tør for strøm midt på vejen?

De fleste bilmærker tilbyder nødhjælp, hvis uheldet skulle være ude, og du løber tør for strøm, eller generelt hvis din bil pludselig får tekniske problemer. Denne nødhjælp er typisk gratis og gælder i hele Europa, så længe at bilen har overholdt sine autoriserede services og/eller tidspunktet for nødhjælp er indenfor garantiperioden. For Mercedes skal du kontakte Mercedes 24h (se telefonnummer her) og for Renault skal du kontakte Renault Assistance.

Andet

Hvad koster et Clever abonnement?

Et Clever abonnement kan købes igennem Ejner Hessel og prisen afhænger af om du har brug for en ladeboks hjemme eller ej. Du kan se de forskellige Clever abonnementer her.

Hvad koster det at lade en elbil på en ladestation?

Hvis du har et abonnement igennem Clever, skal du ikke betale for opladning på Clevers mange ladestationer – du kan lade lige så meget, du vil. Har du ikke et Clever abonnement – måske fordi du ikke tilbagelægger så mange kilometer om måneden – så kan du også betale pr. opladning via ME Charge (se video omkring ME Charge her) på alle Clever, Eon eller Ionity ladestationer. ME Charge giver dig desuden en bedre pris pr. kWh, end hvis du blot betaler markedsprisen.

Hvad koster det at lade en elbil derhjemme?

Det er her, det virkelig bliver smart, hvis du har et Clever abonnement, da en del af dit strømforbrug via din wallbox bliver refunderet hvert kvartal af Clever efter gældende tilbagebetalingssatser. Din umiddelbare omkostning er altså kun dit månedlige Clever abonnement alt efter din aftale med din eludbyder. Læs mere om tilbagebetaling her på Clevers hjemmeside. Har du ikke et Clever abonnement så afhænger prisen af, hvad din eludbyder tager pr. brugt kWh.

Hvad koster en Clever wallbox og ejer jeg den, når den er blevet installeret?

Installation af Clever wallbox, eller ladeboks som den også hedder, koster som udgangspunkt 2.499 kr. Installationsprisen inkluderer ubegrænset kabelføring fra eltavle til ladeboks, gratis jordspyd, installation af kombirelæ som ekstra sikkerhed samt oplæring i brug af wallbox. Prisen er dog ekskl. gravearbejde.

Du ejer ikke wallboxen, men du betaler til gengæld heller ikke ekstra for at have den, da det er inkluderet i dit abonnement. Hvis du på et tidspunkt opsiger dit Clever abonnement vil wallboxen blive nedtaget og afhentet af Clevers elektrikere (mod en regning for nedtagning).

Er værkstedsbesøg billigere for elbiler?

Som udgangspunkt ja, da elbiler har færre bevægelige dele. Elbiler har f.eks. ikke kobling, partikelfiltre, udstødning eller olie der bliver slidt, skal repareres eller skiftes.

Hvor tit skal elbiler til service?

Det afhænger helt af hvilket mærke og model, din bil er. Hvis du er i tvivl, så bør du kontakte din lokale forhandler af det pågældende bilmærke.

Hvorfor bør jeg tegne en servicekontrakt på min elbil?

Det er generelt en rigtig god ide at tegne en servicekontrakt på din bil, uanset om den kører på strøm eller almindeligt brændstof, da en servicekontrakt giver dig frihed samt ingen bekymringer og uforudsete omkostninger. Du skal kun fokusere på at nyde din nye bil.

Er det gratis at parkere for elbiler?

Nogle kommuner tilbyder gratis parkering for elbiler, hvorimod biler drevet helt eller delvist af konventionelt brændstof (benzin og diesel) skal betale for parkering. Mange steder tilbydes 3 timers parkering i forbindelse med opladning af din elbil.

Elvarebiler ved Ejner Hessel

Her ser du et udvalg af de mange elvarebiler, som vi forhandler ved Ejner Hessel.

Mercedes-Benz, Citan

eCitan 112 FWD Kassevogn A2 H1 aut.

Mellem lang

Lav

eCitan 112 FWD Kassevogn A2 H1 aut.
+6

282

RÆKKEVIDDE

122

HK

1.350

TRÆKVÆGT

435

NYTTELAST

Øvrige specifikationer

El

Automatgear

Totalvægt 2,2 t.

+ mere

Operationel leasing

1.995 kr./md.

Udbetaling 35.000 kr.

Mercedes-Benz, Citan

eCitan 112 FWD Kassevogn A3 H1 aut.

Lang

Lav

eCitan 112 FWD Kassevogn A3 H1 aut.
+6

273

RÆKKEVIDDE

122

HK

1.250

TRÆKVÆGT

630

NYTTELAST

Øvrige specifikationer

El

Automatgear

Totalvægt 2,5 t.

+ mere

Operationel leasing

2.250 kr./md.

Udbetaling 35.000 kr.

Mercedes-Benz, Sprinter

eSprinter 314 Pro RWD Kassevogn A2 H1 aut.

Mellem lang

Lav

eSprinter 314 Pro RWD Kassevogn A2 H1 aut.
+6

220

RÆKKEVIDDE

136

HK

2.000

TRÆKVÆGT

960

NYTTELAST

Øvrige specifikationer

El

Automatgear

Totalvægt 3,5 t.

+ mere

Operationel leasing

3.895 kr./md.

Udbetaling 35.000 kr.

Mercedes-Benz, Vito

eVito 112 FWD Kassevogn A2 H1 aut.

Mellem lang

Lav

eVito 112 FWD Kassevogn A2 H1 aut.
+7

276

RÆKKEVIDDE

116

HK

0

TRÆKVÆGT

880

NYTTELAST

Øvrige specifikationer

El

Automatgear

Totalvægt 3,2 t.

+ mere

Operationel leasing

4.095 kr./md.

Udbetaling 35.000 kr.

Mercedes-Benz, Sprinter

eSprinter 414 Pro RWD Kassevogn A2 H1 aut.

Mellem lang

Lav

eSprinter 414 Pro RWD Kassevogn A2 H1 aut.
+6

293

RÆKKEVIDDE

136

HK

2.000

TRÆKVÆGT

1.367

NYTTELAST

Øvrige specifikationer

El

Automatgear

Totalvægt 4,2 t.

+ mere

Operationel leasing

5.050 kr./md.

Udbetaling 35.000 kr.

Mercedes-Benz, Sprinter

eSprinter 420 Pro RWD Kassevogn A3 H2 aut.

Lang

Høj

eSprinter 420 Pro RWD Kassevogn A3 H2 aut.
+6

441

RÆKKEVIDDE

204

HK

2.000

TRÆKVÆGT

1.093

NYTTELAST

Øvrige specifikationer

El

Automatgear

Totalvægt 4,3 t.

+ mere

Operationel leasing

6.295 kr./md.

Udbetaling 35.000 kr.

Renault, KANGOO

KANGOO E-Tech L1H1 120 FWD Aut. Kassevogn

Kort

Lav

KANGOO E-Tech L1H1 120 FWD Aut. Kassevogn
+1

300

RÆKKEVIDDE

120

HK

1.500

TRÆKVÆGT

438

NYTTELAST

Øvrige specifikationer

El

Automatgear

Totalvægt 1,8 t.

+ mere

Finansiel leasing

2.975 kr./md.

Udbetaling 30.000 kr.

Renault, MASTER

MASTER E-Tech T35 L2H2 122 FWD aut. Kassevogn

Mellem lang

Høj

MASTER E-Tech T35 L2H2 122 FWD aut. Kassevogn
+3

408

RÆKKEVIDDE

122

HK

2.500

TRÆKVÆGT

1.009

NYTTELAST

Øvrige specifikationer

El

Automatgear

Totalvægt 3,5 t.

+ mere

Finansiel leasing

2.999 kr./md.

Udbetaling 56.000 kr.

Batterikapacitet, rækkevidde og opladning

Hvordan er det nu lige med rækkevidde? Og hvad er forskellen på vekselstrømsladning og jævnstrømsladning? Hør Simon, vores produktchef for EQ/E-Tech, fortælle om batterikapacitet, rækkevidde samt forskellen på vekselstrømsladning og jævnstrømsladning på plug-in hybrid- og elbiler i et sprog, hvor alle kan være med.

Fandt du ikke dit svar? Spørg vores eksperter om alt

Map

Betalingsplan

0 kr./md.

Herunder finder du betalingsplanen for bilen

    Første ydelse

    Etableringsgebyr0 kr.
    3 mdr. forudbetalt leasingydelse0 kr.
    1. måneds leasingydelse0 kr.
    I alt ved oprettelse:0 kr.

    Betalingsplan

    Totalpris i perioden:0 kr.